Rólunk

A képet készítette: Pap Réka

Sivasakti Kalánanda Táncszínház

Somi Panni társulata

 

A táncszínház 1997-ben alakult avval a céllal, hogy a klasszikus értékek közvetítése mellett új repertoárt, új szemléletet, táncszínházi darabokat hozzon létre. Megszületett a társulatot azóta is fémjelző stílus, létre jöttek a tematikus táncjátékok, látványos, ritmusos-technikás koreográfiák, melyek az együttes színpadi szereplését jellemzik.

 

A Sivasakti Kalánanda Táncszínház repertoárjába a klasszikus bharatanátjam előadások, indiai kulturális, ismeretterjesztő és művészeti programok, valamint a bharatanátjam technikáját alkalmazó kortárs darabok tartoznak.

 

Az előadások mellett a táncszínház foglalkozik kulturális programok szervezésével, indiai témájú kulturális ismeretterjesztéssel, oktatással.

 

facebook
instagram
Tovább a darabokhoz

fotó: Pap Réka

mese

Kalánanda meseműhely

Zboray Antónia, Vesztl Zsófia, Somi Panni

 

Mindhárman a Sivasakti Kalánanda Táncszínház tagjai vagyunk, amelyben a táncszínházi előadások a klasszikus dél-indiai Bharatanátjam táncra épülnek. Míg Somi Panni az indiai drámatánc tánc fő képviselője, addig Zboray Antónia a színházi, Vesztl Zsófia pedig a bábos formanyelvvel gazdagítja a táncszínházi repertoárt.

 

Régóta törekszünk arra, hogy összművészeti kísérletező előadásokat hozzunk létre, melyek a tánc, a báb és a színjátszás lehetőségeit egyaránt felhasználják.

 

facebook
Tovább a darabokhoz