Pethő Kincső

2013-tól a Sivasakti Kalánanda Táncszínház tagja

8 éves korom óta táncolok, számos ifjúsági és felnőtt kategóriában nyertem országos és nemzetközi versenyeket a legendás Savaria táncklub versenyzőjeként.

Több éves fellépői és színpadi rutinnal a hátam mögött fordultam a színészet felé.

Színházi karrierem során a legemlékezetesebb alakításaim közé olyan karakterek megformálása tartozott, mint a budapesti Madách Színházban bemutatott Lepkegyűjtő Mirandá-ja, vagy a szarvasi Weöres Sándor Színház Egerek és Emberek-jének Mrs. Curley-je, vagy Molierre Taruffe-jének Mariane-ja.

Az angliai Brighton-ban ismerkedtem meg a modern táncművészet egyik megalapítójának számító Martha Graham tánctechnikájával. Magyarországra visszatérve a Budapesti Táncművészeti Egyetemen szereztem diplomát. 

Művészi karrierem során folyamatosan kerestem azt a műfajt, ahol egyszerre tudom használni színészi és táncos képességeimet is. 2008-ban láttam először klasszikus indiai táncelőadást, Somi Panni akkori együttesének tolmácsolásában éppen a szülővárosomban, Szombathelyen a Savaria Történelmi Karneválon. Tudtam, hogy ennek a táncnak az összetett természetére vágytam, nyomban el is kezdtem tanulni.

Első darabom a Sivasakti Kalánanda Táncszínházzal 2013-ban az Amrita előadás volt, ahol én lettem a címszereplő. Amrita életét nemcsak táncban meséltük el, hanem meg is szólaltam benne. Azóta vagyok a társulat tagja hol táncosként, hol színészként, hol mindkét minőségemben. Panni útmutatásai alapján megtanultam tanítani is a bharatanátjam-ot, egy művészeti gimnáziumban évek óta okítom rá a diákjaimat.

Pár éve elsősorban a televízió és a film került az érdeklődésem fókuszába.  

Az országos ismertséget az hozta meg a számomra, hogy közel egy évig voltam Magyarország egyik legnépszerűbb televíziós napi sorozatának, a Jóban Rosszban -nak az egyik meghatározó karaktere.

A számos magyar és nemzetközi film közül, amelyben eddig szerepeltem, a legkedvesebb és az egyik legérdekesebb kihívást jelentő feladat a Vörös Veréb kegyetlen kihallgató tisztje volt, melyben az Oscar-díjas Jennifer Lawrence volt a partnerem.

FACEBOOK