Vesztl Zsófia

bábszínész

Magyar szakon végeztem az ELTE-n, ugyanitt elvégeztem a drámajáték-vezető programot. Érdeklődésem egyre inkább a színház felé fordult: előbb a Hajónapló Műhely tagja lettem a Bárka Színházban, majd majd a Budapest Bábszínház stúdiósa voltam.


2004-ben felvételt nyertem a Színház-és Filmművészeti Egyetem bábszínész szakára, 2008-ban diplomáztam Meczner János és Csizmadia Tibor osztályában. Leonardo szakmai ösztöndíjamat Berliben az Ernst Busch Színművészeti Főiskolán töltöttem.
1997-ben kezdtem el tanulni klasszikus indiai Bharatanátjam táncot Somi Panninál hosszabb-rövidebb kihagyásokkal, 2015 óta vagyok a Sivasakti Kalánanda Táncszínház rendszeres alkotója.


Tanári kiegészítő diplomámat 2018-ban szereztem meg, szakdolgozatomat a színházi nevelés és a bábjáték kapcsolatáról írtam.
Diplomázás után egy évadot a KoMa Társulatnál töltöttem, azóta szabadúszóként dolgozom. Játszottam prózai és bábos szerepeket, kísérleti, független és kőszínházi előadásokban is szerepeltem, kipróbáltam magam rendezőként és vezettem drámafoglalkozásokat is. 2013-2020 között a kétszemélyes Bábkoffer Társulat alapítójaként is tevékenykedtem egyéb munkáim mellett.

FACEBOOK